Kuka uskaltaa tulla kuulluksi mediassa? Sopiva järjestää oman keskustelun SuomiAreena-tapahtumassa

Sopiva on mukana järjestämässä kesän 2021 SuomiAreena-tapahtumaa. Tänä vuonna tapahtumaa järjestetään Porin lisäksi myös Helsingissä, ja niinpä myös Sopivan keskustelun areena on Helsinki Allas Sea Pool perjantaina 16.7. klo 14.00–14.45.

Kaikki keskustelut striimataan MTV:n ja SuomiAreenan puolesta – sinunkin on siis helppo liittyä seuraamaan, mitä sanottavaa kiinnostavilla vieraillamme on julkisen keskustelun moniäänisyydestä ja turvallisuudesta! 

Keskustelun otsikko on “Kuka uskaltaa tulla kuulluksi mediassa?”. Mediataloissa tavoitellaan nyt moniäänisyyttä ja yhä useampien erilaisten ihmisten toivotaan tuovan julki kokemuksiaan ja mielipiteitään. Mutta kun haastattelu on annettu ja juttu julkaistu, voi haastateltava jäädä yksin somemyrskyn keskelle. Kysymme, miten julkisen keskustelun moniäänisyydestä voidaan huolehtia. Kuka enää uskaltaa osallistua? Pitäisikö toimittajien pitää parempaa huolta haastateltavistaan? 

Näitä kysymyksiä miettimässä ja omia kokemuksiaan jakamassa ovat: 

  • Fenix Helsingin toiminnanjohtaja, ihmisoikeusaktivisti Ujuni Ahmed
  • Yleisradion vuorovaikutuspäällikkö Sami Koivisto
  • Karjankasvattaja-somevaikuttaja Sakari Peltola
  • Terveyteen liittyvien tiedekiistojen yliopistotutkija Pia Vuolanto

Keskustelua juontavat Sopivan omat voimat: Ylen Hyvin sanottu -hankkeen toimittaja Noora Kettunen ja journalismin tutkija Mikko Hautakangas.