Vaalikirjekuorta tipuetaan laatikkoon.

Sopivan lukupiiri virittäytyy vaaleihin politiikan journalismia käsittelevällä tekstillä ”Kenen joukoissa seisot?” – vieraana tutkija Jari Väliverronen

Tervetuloa keskustelemaan virtuaalisesti politiikan julkisuudesta sekä politiikan toimittajien erityisroolista ja vastuusta 27. huhtikuuta!

Sovittelujournalistien yhdistys Sopiva ry:n lukupiiri virittäytyy vaalikevääseen politiikan journalismia käsittelevällä tekstillä “Kenen joukoissa seisot? Journalistien on oltava entistä avoimempia arvoistaan ja sitoutumisistaan”. Tekstin kirjoittaja, politiikan toimittajia tutkinut Jari Väliverronen Tampereen yliopistosta on mukana keskustelemassa aiheesta kanssamme.

Sopivan lukupiiri on matalan kynnyksen tapaamispaikka kaikille journalismin yhteiskunnallisesta roolista kiinnostuneille. Yhteisesti luettavien tekstien kautta tartutaan ajankohtaisiin teemoihin ja vaihdetaan ajatuksia rennossa hengessä.

Huhtikuun tapaamisessa tiistaina 27.4. klo 17.30 lähdetään liikkeelle politiikan toimittajien erityisestä asemasta journalismin kentällä ja heidän asenteistaan, ja jutellaan myös laajemmin politiikkaa koskevasta keskustelusta. Antaako journalismi politiikasta liiankin kyynisen kuvan ja nostaa näin kansalaisten kynnystä osallistua ja vaikuttaa?

Tervetuloa siis mukaan juttelemaan ja verkostoitumaan! Ota yhteyttä mikko.hautakangas(a)tuni.fi, niin saat linkin virtuaaliseen lukupiiritapaamiseen sekä luettavan tekstin PDF-muodossa (Jari Väliverrosen tutkimusta tiivistävä teksti “Kenen joukoissa seisot?” on julkaistu politiikan toimittajien juhlakirjassa 2017).


Viimeisimmät julkaisut