Sopivan verkkolukupiiri: vieraana Maaseudun tulevaisuus -kirjan kirjoittaja Tuuli Orasmaa ke 6.3.2024 klo 17

”Median ja julkisen keskustelun rooli on oikeudenmukaisessa siirtymässä keskeinen, mutta syvällisimmät ja empaattisimmatkaan artikkelit eivät korvaa niitä tunteita, joita kasvokkain kohtaaminen meissä herättää. […] Vaikka ajatus erimielisten kohtaamisesta on kaunis, se voi olla jopa ahdistava kokemus. […] Tämän sain kohdata myös itse haastatteluja tehdessäni.”

(Maaseudun tulevaisuus, s. 188-189)

Tuuli Orasmaan viime syksynä ilmestynyt kirja ”Maaseudun tulevaisuus” puhuttelee suoraan ja vahvasti sekä sovittelujournalismista että maaseudun ja ruoantuotannon tulevaisuudesta kiinnostuneita. Orasmaa itse tapasi kirjaa varten lukuisia erilaisia viljelijöitä eri puolilla Suomea. Kirjassa hän kuvaa näiden kohtaamisten ja kuuntelemisen kautta tunnistettavia maataloutta koskevan journalismin ja julkisen keskustelun haasteita sekä tekee ehdotuksia polarisaation purkamiseksi.

Me kutsuimme Orasmaan vieraaksi lukupiiriimme keskiviikkona 6.3. klo 17.00-18.30 (etänä Zoomissa). Juttelemme kirjasta, Orasmaan kirjaprojektiin liittyvistä kokemuksista ja myös tulevaisuudesta! Voisiko sovittelujournalismi osaltaan tarjota keinoja parempaa maaseudun tulevaisuutta rakentavaan keskusteluun?

Tule sinäkin! Sopivan lukupiireistä tuttuun tapaan olet tervetullut mukaan keskusteluun, vaikka et aiemmin olisi kuullutkaan sovittelujournalismista tai vaikka et ehtisi lukea kirjaa. Suosittelemme sitä toki lämpimästi, jos sovittelun ja dialogin maailma yhtään kiinnostaa!

Laita viesti Mikko Hautakankaalle, niin saat linkin tapaamiseen: mikko.hautakangas@tuni.fi

Maaseudun tulevaisuus -kirja: https://vastapaino.fi/sivu/tuote/maaseudun-tulevaisuus/4944066
Orasmaan haastattelu Maaseudun Tulevaisuus -lehdessä: https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/uutiset/4772a602-5f35-4ee4-ac68-c7ad4c6eeaf8


Viimeisimmät julkaisut